Търсене в този блог

четвъртък, 10 октомври 2019 г.

Здравейте снимките който качвам не са от някой кратер на луната, това е един от най-големите рудници в Европа който е на територията на Република България - "Елаците Мед"!
Сами може да видите мащаба на рудодобивната дейност следователно и последиците за българската природа!
По този начин можем да си направим и още едно заключение и за други колониални фирми пуснати да копаят и знасят нашето злато като "Дънди Прешъс"
Представете си само какво са направили през годините "Дънди Прешъс Металс" под нашите планини за концесионна такса за държавата и народа под 2% от собствените ни ресурси за разлика от този кратер пораженията от тяхната дейност не са видими, народе!!!!!!!!!
Ето какво гласи българската конституция по този въпрос!
Чл. 18.
(1) Подземните богатства, крайбрежната плажна ивица, републиканските пътища, както и водите, горите и парковете с национално значение, природните и археологическите резервати, определени със закон, са изключителна държавна собственост.
От десетилетия и към момента собствените ни стратегически ресурси се експлоатират с концесионна такса по малко от 2% къде са останалите 98% който принадлежат на България и българския народ?









5 коментара:

  1. Това, което казвате най-вероятно е така, но написаното олеква от многото правописни грешки. А в поредицата липсва и Ада тепе при Крумовград. И какво следва като видим илюзията, в която живеем? Гражданска война ли следва или какво? Видяхме че с протести и лаене отстрани нищо не се постига, защото кучето си лае, а керванът си върви. Дайте идеи!

    ОтговорИзтриване
  2. Има голяма разлика в способа на изземване между двата рудника (открит и подземен), както и действията за рекултивация на утерена. Така, че ако може си изкажете доводите малко по-конкретно. С такива обобщения ми се изгуби идеята на публикацията. Екология или концесиални такси ви вълнуват?

    ОтговорИзтриване
  3. Цялата Менделеева таблица е налична!
    Някога МДК,, Медет,, и Цех 100 добиваха по 6-7 тона злато о пет пъти повече сребро, стотици тонове мед и т. н. и т. н. Сега всичко е кражба от Али Баба и 40те разбойници! Жалко за България!

    ОтговорИзтриване
  4. Открития рудник, който стр показали не е нс Дънди прешъс. В Челопеч Дънди работят в подземен рудник.

    https://earth.app.goo.gl/pujWSs

    ОтговорИзтриване
  5. Предлагам да изгорим договорите и да държавата да си ги национализира.
    Аз ако съм политик от там ще започна. И ако дънди иска бизнес с нас, 1%, останалото за държавата, за църкви, болници, училища, и пенсии.
    Като не ще дънди, да си стои златото, не ни пречи.
    Не вярвам някой българин да е против.

    ОтговорИзтриване